Previous Next

Tipuekspeditsioon Aconcagua (26.12.24- 16.01.25)

3 nädalane tipuekspeditsioon Lõuna-Aamerika kõrgeima tipu Aconcagua (6961m) otsa. Tõus Aconcagua otsa on Nipernaadi  2024. aasta kolmas nn  “7 Summits” sarja tiputõus. Enne seda ronime ära Okeaania ja Aafrika mandri kõrgemad tipud.

Kohad matkagrupis on täitunud, võimalik on registreeruda ootelisti!

Registreeru

Veedame aastavahetuse Lõuna-Ameerikas ja selle käigus proovime tõusta sealse kõrgeima mäe  Aconcagua (6961m) tippu.

Aastal 2014 tõusis Karu esimest korda Aconcagua tipule. Nüüd 10. aastat hiljem on plaanis seda tõusu korrata koos  Eestist pärit grupiga.

Tõusuks kasutame tavamarsruudist erinevat tõusumarsruuti mis kulgeb läbi  Ameghino ning Guanacos’e orgude, st tõusu teeme mööda mäe külge, mida tavaliselt ei kasutata. Laskumiseks kasutame tavamarsruuti ning kohtume suurema enamuse tiputõusjatega mäe põhiküljel.

Täpsema tegevusplaani saadame juba registreerunutele ning plaanid võivad täpsustuda kohapeal sõltuvalt ilmaoludest ja grupi suutlikkusest ning aklimatisatsioonist.

Oludest

Mendoza linnas valime endale mõnusa ööbimispaiga lihtsas hotellis ning naudime täiel rinnal elu koos steikide ja Malbec’i punaveiniga. Kui mäe otsast peaksime aegsasti alla saama, siis võtame külastada  ka kohalikke veinimõisasid.

Mägedes veedame kõik ööd telkides ning paaril ööl on meie kasutuses ka baaslaagri mugavused. Mäe alumises osas aitavad meid varustuse transpordil muulad, ühtlasi saadame nendega varustuse ühelt mäe küljelt teisele, seeaeg kui ise oleme tiputõusul. Mäe ülemises osas kanname kogu varustust ise endaga kaasas!

Aconcaguat tuntakse äärmiselt tuulise ja külma mäena. Kuid vaatamata külmakraadidele on lumised olud seal pigem haruldane nähtus kui tavapraktika. Aconcagua ülemistes laagrites tuleb vaeva näha vee sulatamiseks vajaliku jää/lume leidmisega kuna sealne kliima on äärmiselt kuiv. Mäel tipuosas võivad külmakraadid langeda kuni -40 kraadini, samas on tipuristi juures tipujõudnud seisnud ka vaid õhukeste pusadega. Aconcaguale minnes peab vaim kindlasti valmis olema külmadeks öödeks.

Vajalikust varustusest on kriitilise tähtsusega kõrgmäestiku saapad ning soojad sulekindad, -joped ning -magamiskotid. Kogu vajaliku laagrivarustuse saame kohapealt ning vajalikud kõrgmäestiku telgid on meid samuti kohapeal ootamas! Täpse varustuse nimekirja saadame juba registreerunutele.

Gruppi juhib Karu, kes on varasemalt Lõuna-Ameerikas nii mõnegi mäetipu juba roninud. Mägedes kasutame kohalike giidide abi.

Ekspeditsiooni ajal naudime mäe alumises pooles kohalikke ekspeditsioonikokkade hõrgutavaid roogi ning mäe ülemises osas valmistame matkasöögi ühiselt matkapliidil. Mendozas viibimisel ajal naudime kohalikes söögikohtades pakutavaid roogi.

Ettevalmistus

Aconcagua tiputõus eeldab head füüsilist vormi ning kõrgustaluvust, kuna tipupäeva alustame 6000m kõrguselt.

Nipernaadi mägimatkadest on parimaks ettevalmistuseks Tšiili vulkaanide tõusud ning parima eelaklimati saab kas Nepaalis trekkides oktoobris või  Aafrika kõrgeimale tipule tõustes detsembris.

Parima füüsilise vormi saavutamiseks soovitame enne kõrgmägedesse minekut plaani võtta mõned matkad kodumaal olgu siis iseseisvalt koos sõprade ja matkakaaslaste või võtta osa erinevatest Klubi ühismatkadest. Oskusi külmas ööbida saab Klubi Talimatka koolitusel, samas on hea ka oma  külmööbimise varustust  testida.

Osavõtutasu 5050 EUR. 

Grupisuurus on 8 inimest koos grupijuhiga.

Osavõtutasuga katame kogu vajaliku transpordi alates lennujaamast, grupijuhi ja kohalike giidide töötasud, baaslaagri kasutuse, kogu ekspeditsiooni toitlustuse ja ühisvarustuse kasutamise kulud, muulade transpordi jm ekspeditsiooniks vajaliku.

Lisakulud

  • Lennukpiletid Tallinn – Mendoza (Argentiina) – Tallinn, soovi korral aitame teil leida vajalikud lennupiletid.
  • Mäemaks 950 USD (vajalik tasuda kohapeal sularahas)
  • Reisikindlustus (tervise- ning reisitõrke kindlustus)
  • Majutus ja toitlustamine ning lisaprogramm Mendozas viibimise ajal
  • Varustuse rentimine ja ostmine kui midagi vajalikku peaks puudu olema. Täpsema matkavarustuse nimekirja saadame juba matkareisile registreerunutele. Soovi korral aitame ka vajaliku varustuse ostmisel, varustuse rentimiseks vaata Klubi rendi leheküljele.
  • Võimalikud lisakulud matka varasemal lõpetamisel

NB! Nipernaadi pole reisibüroo vaid matkaklubi, mistõttu me ei koosta ega müü pakettreise. Reisi korraldaja on OÜ E-Turist Reisibüroo, kes vastutab kõigi reisiga seotud korralduslike ning juriidiliste külgede eest. Palun tutvu E-Turist reistingimustega.

Registreeru

Lisainfo

Karu,  See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.   52 77 540

Seni registreerunud

Vaata lisaks Aconcagua (Summitpost)